Scouting Lidwina schenkt haar opbrengst gemeenschapsveiling

Uit onverwachte hoek krijgen wij een mooie handreiking uit de gemeenschap.

Dit bericht kregen wij van Scouting Lidwina Venhuizen

 

Een tijdje geleden hebben wij binnen de groep besloten om er na 40 jaar, aan het einde van dit seizoen als scoutingvereniging mee te stoppen... Dit vinden wij als leiding natuurlijk erg jammer, maar gezien het teruglopende ledenaantal de afgelopen jaren hebben we geen andere keus. Wel gaan we uiteraard dit seizoen nog goed afsluiten met kamp en andere uitjes en gezelligheid.

Toen wij nog niet hadden besloten om een punt achter de vereniging te zetten, hadden wij ons weer opgegeven voor de Gemeenschapsveiling Venhuizen. Omdat wij zelf dit geld nu niet meer nodig zullen hebben, hebben we in overleg besloten het opgehaalde geld te schenken aan de Stichting Vrienden Tuin Bosmanstaete oftewel De Verbinding. Dus bied vooral nog op ons tijdens de veiling!

 

Dit bericht is door ons met gemengde gevoelens ontvangen.

Enerzijds fantastisch te lezen dat de koker van de scouting op de Gemeenschapsveiling gevuld gaat worden voor De Verbinding, maar anderzijds vinden wij het bijzonder jammer dat de scouting moet gaan stoppen. 40 jaar hebben rakkers, kabouters, leiders en vele mensen heel veel plezier gehad aan de Lucasstraat.Iedereen die daarvan heeft genoten en betrokken is geweest super bedankt!

 

Het prachtige gebaar van de Scouting geeft wederom aan hoe sterk en medelevend onze gemeenschap is.

 

Het veilingconcept is dat aangesloten verenigingen kavels in het dorp hebben verzameld welke in Wijdenes (14 maart) en Venhuizen
(21 maart) onder de hamer worden gebracht.


Iedereen die tijdens de veiling een kavel koopt krijgt daarvoor één of meerdere muntjes. Deze muntjes worden vervolgens in kokers gedaan.
Ieder aangesloten vereniging heeft een koker in de zaal staan.

 

De ingeleverde muntjes vormen de verdeelsleutel om het totale bedrag wat de veiling opbrengt te verdelen over de clubs. Des te meer muntjes, des hoger het bedrag.

 

Graag nodigen wij jullie uit om een steentje bij te dragen en de handreiking van de scouting Lidwina Venhuizen als super leuk gebaar te omarmen.


Wij, het bestuur, de vrijwilligers, de bewoners van de Bosman, de dieren en vele anderen zullen jullie HEEL DANKBAAR zijn.