Witte zwanen, zwarte zwanen? Zwarthalszwanen!

Wat een rijkdom! Naast onze zwarte zwaan zwemmen er nu ook Zwarthals zwanen en Ruddy Duck-eenden in onze mooie vijver. Deze zijn gesponsord door Lydia Boots-Bregman.


Afgelopen zaterdag heeft Lydia Boots-Bregman namens haar bedrijf
Lybo Tulpen Veredeling
2 Zwarthals zwanen en 2 Ruddy Duck eenden uitgezet in de grote vijver.
En natuurlijk was haar man Piet Boots daar ook bij aanwezig. We willen Lydia heel erg bedanken voor deze geweldige sponsoring en ook voor de complimenten die ze had over de vele vrijwilligers en het bestuur van SVTB.

 

Konijntjes
Ook op de kinderboerderij was er weer een flinke “gezins” uitbreiding: er zijn 3 konijntjes
( 2 zwart/witte- en 1 bruine dame ) bijgekomen die gesponsord zijn door Yvonne de Vries en Tamara Opmeer–Klein. Bij onze zwarte Snuffie is verleden week zijn mannelijkheid ontnomen.

 

Schildpadden
Weet u nog van de mythe van 'Het monster van de vijver van de Bosman'?

In de vijver bij de Bosmanstaete moest, naast een meerval, een monsterlijke schildpad zitten. Er is lang gezocht, vijver zelfs leeggepompt, maar geen monster te vinden....

Maar nu zwemmen er weer twee kanjers, geschonken door Keen en Roy Leegwater. De derde is onderweg, maar u weet... ze lopen niet zo hard! 

 

Volière

Nu de volière in volle glorie staat te pronken heeft Nico Verlaat de eekhoorns en vele andere leuke vogels er in gedaan. Het wordt steeds mooier en levendiger in de tuin!

 

Over de bezoekers aantallen van de kinderboerderij hebben we niet te klagen, we zien alle leeftijden van jong tot oud. Ook zijn de dieren al aardige gewend aan de nieuwe bezoekers. Weet U dat we ook 3 grote koi-karpers hebben in de vijver bij de kinderboerderij? Ze zwemmen vaak onder de brug. Het is een pracht om ze te zien.
De eerste zwarte zwaan heeft ook zijn plekje in de vijver ingenomen met als doel het weren van de blauwe reigers en de aalscholvers. Deze zijn bang voor zwarte zwanen? Zegt men.

 

Leugenbankje

Bakker de Houthandel heeft ons nog een prachtige picknick tafel geschonken welke kan gebruikt worden als “leugenbankje” .

 

Bloembollen en perkplanten

De maand oktober stond verder in het teken van het klaarmaken van de volière, het opnieuw beplanten van diverse borders. Op zaterdag 28 oktober zijn de de bloembollen geplant in de bakken en borders.  We zijn heel blij met de bloembollen gedoneerd door Gebr. Boon, Obdam Bloembollen BV en A.P. Groot, Meindert Vriend en Arjan Langedijk.

 

De gedoneerde perkplanten van Rick’s Flowers sieren de perken en borders.

 

De hoveniers combinatie Gardeniers en Hoff Hoveniers hebben de gehele tuin weer opnieuw beplant en een fraaie pergola geplaatst in de geur- en beleeftuin.

  

Allen veel dank daarvoor!